joi, 7 iunie 2012

Altfel

Cineva spunea ca tuturor le este foame de pace, dar sete de razboi. Calculand si observand, am ajuns la concluzia ca avea dreptate. In postarea anterioara, am incercat sa clarific unele lucruri, dar reactiile pe care le-am primit au fost exact opusul. Este posibil sa fi uitat eu sa ma exprim. La fel de posibil este si ca reactiile acelea sa fi fost lipsite de fondul atentiei asupra textului. Dar cert este ca mesajul a fost interpretat gresit, iar eu scriu din nou aici, contrar vointei mele de a nu folosi blogul in scopuri personale.
Poate va intrebati de ce am simtit nevoia sa ma justific. Ei bine, am simtit pentru ca nu vreau sa fiu inteles gresit. Nu m-am certat cu nimeni de pe blog, nu ma refeream strict la comunitatea aceasta a autorilor de bloguri si in nici un caz nu am vrut sa fac pe cineva sa se simta vinovat de ceva. Nu am vrut sa para ca ma plang si nici sa atrag atentia asupra mea. Am considerat gresita exprimarea inca de la bun inceput, pentru ca asa cum spunea Soll, stilul meu s-a schimbat in ultimul timp si nu prea mai am o alta viziune cu exceptia celei filosofice si obiective.
Nu mai pot fi subiectiv pentru ca subiectivismul genereaza subiectivism si pentru ca daca as fi subiectiv si in privinta altora, as exagera dincolo de limitele acceptabile. Nu putem arata cu degetul alte persoane atunci cand noi insine ne ascundem din directia lui. Eu nu ma ascund, doar ca nu pot spune nici ca sunt obiectiv vorbind despre mine. De-a lungul timpului, am aflat si mi-am insusit multe pareri ale celorlalti despre mine, poate nu tocmai juste, dar oarecum fondate. Cum sunt de fapt pot spune cel mai bine cei care ma cunosc, nu eu. Dar ma intreb de multe ori daca ceilalti ma cunosc. Doar ca, asa cum stiti, frumusetea este in ochii privitorului.
As vrea sa multumesc catorva persoane pe aceasta cale, printre care Soll si Lamaitza, dar si celorlalti, cei care cititi articolele mele de fiecare data, chiar daca nu va exprimati parerea fata de ele. In ultima vreme am observat o scadere a numarului de vizite zilnice, dar sper sa fie ceva temporar si sa nu isi fi pierdut chiar toata lumea interesul pentru ceea ce scriu. Cat despre restul... ramane de vazut. Totul este relativ si tot ce se afla in viata noastra nu s-ar fi aflat acolo fara noi, asa ca... sa fim si altfel, daca vrem sa schimbam lucrurile.

6 comentarii:

  1. Multumesc mult :D si sunt sigura ca este ceva temporar..

    RăspundețiȘtergere
  2. Dacă publici pentru a fi citit mai bine te-ai opri, scrie pentru a transmite.
    E greu de înțeles și eu mă lupt încă cu treaba asta!
    Și nu uita: fii diferit :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intotdeauna am scris pentru a transmite... si nu uit, sunt diferit. Cred...

      Ștergere