sâmbătă, 4 februarie 2012

Ce Stiai Este Gresit


Se intampla uneori sa cunosti cate o persoana atat de speciala, incat sa lasa o urma adanca si persistenta asupra ta sau a vietii tale, chiar si dupa ce acea persoana nu mai face parte din ea. Este o persoana dintre cele pe care le gasesti cu greu in viata si le poti pierde usor, asa ca e bine sa profiti la maxim de prezenta ei. Iar ceea ce o face speciala nu este dificultatea de a o gasi, ci aceea de a o pastra.
O astfel de persoana este inteligenta, iar daca inteligenta ta nu se compara cu a ei, s-ar simti jignita, pe buna dreptate. Este amuzanta, plina de viata si de energie. Este vesela de multe ori si inspira veselie si optimism si altora, chiar daca ea in sine este pesimista. Este un om bun, dispus sa imparta ce are cu tine, chiar daca are sau nu prea multe. Este dedicata muncii ei, chiar daca rezultatele o dezamagesc tocmai din cauza masurii in care pune suflet in ceea ce face.
Poate parea extravaganta, dar in esenta, este un om la fel ca toti ceilalti, cu vise, planuri si idei pe care dupa ce le afli, iti doresti sa iei parte la implinirea lor, alaturi de ea. Oarecum greu de inteles – doar in aparenta, isi pastreaza o aura de persoana indiferenta si distanta, aura care dispare rapid printre detaliile personalitatii ei. Are o personalitate puternica inconfundabila, caci odata ce ai cunoscut-o devine foarte dificil sa o uiti. Nu se arunca in afirmatii si asta poate crea confuzie, insa confuzia se pierde odata cu zambetul ei aprobator care urmeaza unei intrebari. Si chiar daca pare retinuta in comunicare, stie mereu sa spuna exact ceea ce trebuie.
Uneori isi pierde rabdarea, dar este normal pentru o fire atat de energica. Nu isi permite sa piarda timpul pentru ca stie ca nu are destul si trebuie sa profite cat mai mult de cel pe care il are. Iar daca nu poti tine pasul cu ea, nu are rost sa incerci sa o opresti pentru ca nu merita. Va privi cu neincredere admiratia si complimentele tale, asa ca nu e bine sa exagerezi cu ele, pentru ca e modesta si se grabeste sa te contrazica, stiind cum se vede ea. Si stiti amandoi ca e un om ca toti ceilalti, cu bune si cu rele. Dar fiecare om e diferit, iar ea este cu mult diferita.
 Este o persoana pe care daca o vezi pe strada in trecere, iti vei dori toata viata sa te fi oprit la ea – si sa o opresti si pe ea din drum – fie macar pentru a-i spune ca ai observat-o si stii cat este de... interesanta. Asta doar pentru ca adevarul ar parea exagerat pentru o prima impresie. Iar daca nu ai aceasta impresie atunci cand o intalnesti pentru prima data, o vei avea dupa ce ai intalnit-o pentru ultima data – fie stii ca ai descoperit-o, fie iti vei da seama in timp, ce ai pierdut, dupa ce ai pierdut-o. Greu de crezut ca efectul ei in viata ta ar fi atat de insesizabil incat sa nu realizezi cat de speciala este acea persoana. Iar adevarul este ca ceea ce stiai pana sa o cunosti pe ea este gresit.

12 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Mă refeream la faptul că mai toată lumea cunoaște câte o persoană prin anturajul său precum cea descrisă mai sus.

      Ștergere
    2. Numai ca lumea care cunoaste o persoana precum cea descrisa mai sus nu o uraste :) si nu mi-ai explicat de ce...

      Ștergere
    3. Pentru oricât de bună și de veselă ar fi acea persoană, oricât de energică și plină de zâmbete, își face ușor băgăjelul și dispare în ceață.

      Ștergere
    4. E rau sa te atasezi... asa e... dar tot nu ar trebui sa o urasti.

      Ștergere
  2. Imaginea pe care ai ales-o se potriveste perfect ;;)

    RăspundețiȘtergere