duminică, 1 ianuarie 2012

Catre Voi

Dragii mei, de-a lungul timpului mi-ati fost poate cei mai buni prieteni sau poate cei mai inversunati dusmani. A mai trecut un an in care unii dintre voi s-au pierdut, pe altii i-am castigat, cu altii am incheiat povestile si tot asa. S-a mai dus un an, cu bune si cu rele. Un an care parea pe alocuri ca nu se mai termina, dar care pana la urma a trecut mai repede decat credeam.
In 2011 am invatat multe. Dintre ele, cele mai mari lectii ar fi ca oamenii vin si se duc, dar cei care conteaza cu adevarat raman acolo oricat de rau sau bine ar fi, ca viata e plina de surprize pentru care nu poti fi pregatit cu adevarat, ca tot ce faci ti se intoarce si ca totul este relativ.
De exemplu, banalele pahare de bautura pe care toata lumea le serveste la petrecerile de revelion. Pentru multi, un pahar e un simplu pahar, urat sau frumos, mare sau mic, solid sau fragil si asa mai departe. Conteaza mai mult ce contine. Dar cu riscul de a parea ipocrit, am sa spun ca nimeni nu se gandeste si la pahare. Sunt bune atunci cand avem ce pune in ele, dupa care raman intr-un loc pana cand vor fi din nou utile. Si asa se intampla si cu altele, inclusiv oamenii. E mai usor sa folosesti doar cand ai nevoie, in loc sa pastrezi o relatie frumoasa cu tot ceea ce te inconjoara.
Insa nu vom incepe anul 2012 cu un mesaj negativ si probleme. M-am gandit sa va scriu in speranta ca anul acesta va fi mai bun pentru ca il vom face astfel impreuna, fiecare in felul lui sau cu totii in felul nostru, in functie de cum doriti. Zilele trecute eram pe drum, in autobuz, singur. Iar atunci cand esti singur, totul ti se deschide in fata ochilor. Vehiculele, oamenii, strazile, soselele, orasele, toate se lasa studiate in profunzime. Fie ca observi lucruri noi sau lucruri vechi schimbate, locurile si oamenii reusesc mereu sa te surprinda, ca intr-un miraj in care peisajele monotone se inverseaza in fata calatorului plictisit si obosit. Iar dupa un 2011 monoton si obositor, ar fi frumos sa fim mai atenti la lucrurile care ne inconjoara anul acesta. Pentru ca nu este totul ceea ce pare, conteaza si cum il privesti.
Asadar, sa aveti un 2012 asa cum va doriti si sa nu uitati de lucrurile frumoase pe care le subestimam mereu. La multi ani!

11 comentarii:

  1. La mulți ani și ție! Să ai parte de multe lucruri de învățat și din anul ăsta :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eh, multumesc. Sper ca inainte de toate, sa am multe, dar si multi alaturi de care sa le invat. Pentru ca vezi tu, un an intreg, am tot aratat si altora lumea asa cum o vad eu... fara succes. Si m-am decis sa schimb abordarea, macar temporar. Sper sa functioneze. La multi ani si tie, multumesc pentru vizita!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, știu la ce te referi :) Oricum, mult succes cu noua abordare!

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani, Tibi! Un 2012 plin de realizari si dorinte implinite cate stele pe cer!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc la fel, Cris. La multi ani si tie!

    RăspundețiȘtergere