marți, 8 mai 2012

Inutil

Se spune ca... dar cine asculta? Sa spui ca... dar cine intelege? Se vede ca... dar cine priveste? Sa vezi ca... dar cine vede? Se simte ca... dar cine simte? Sa simti ca... dar cine crede?
Degeaba auzi, daca nu asculti. Degeaba asculti, daca nu intelegi. Degeaba privesti, daca nu vezi. Degeaba vezi, daca nu simti. Degeaba simti, daca nu impartasesti. Degeaba impartasesti, daca nu exista. Degeaba existi, daca nu traiesti. Degeaba traiesti, daca nu iubesti. Degeaba iubesti, daca nu arati. Degeaba arati daca nu spui. Degeaba spui, daca nu auzi. Degeaba...

61 de comentarii:

  1. Se leagă . Armonios .
    Mi-ar plăcea să te contrazic, dar nu pot . Felicit ! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Totul se reduce la iubire din câte observ :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai... trebuie sa iubesti viata, nu?

      Ștergere
    2. Logic, altfel nu ai putea supraviețui.

      Ștergere
    3. Da. Asa ca sincer, nu exista o concluzie... nu se poate reduce totul la iubire, nici la alt cuvant de acolo. Una fara alta nu se poate sau daca ai impresia ca se poate, e doar o impresie.

      Ștergere
    4. Impresia e o senzație și „degeaba simți, dacă nu împărtășești, degeaba exiști, dacă nu trăiești, degeaba trăiești, dacă nu iubești” :)

      Ștergere
    5. Si iubirea e un sentiment si „degeaba simți, dacă nu împărtășești, degeaba exiști, dacă nu trăiești, degeaba trăiești, dacă nu iubești” :)

      Ștergere
    6. Carevasăzică, iubirea e o impresie?:)

      Ștergere
    7. Nu. Un sentiment. Sau ma rog, o multime de sentimente...

      Ștergere
  3. Trebuie sa fie vreo eroare logica pe undeva pe-aici dar nu mi-am invatat bine lectiile anul trecut deci ceva suna dubios,dar nu stiu exact ce:)). Oricum s-a mai zis mult ca unde dragoste nu e ,nimic nu e. I still disagree and think love doesn't exist dar ok.Sa mergem si pe asta :D . Ce-mi place cel mai mult la chestia asta e ritmu. Si ador enumeratiile diversificate. Thanks for writting and letting me read this stuff. 's pretty ~

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt sigur ca exista o eroare, dar nu am descoperit-o nici eu. Nu ai pentru ce sa imi multumesti, ma bucur ca mai treci pe aici si ca ti-a placut.

      Ștergere
  4. @Degeaba auzi, daca nu asculti." foarte adevaat...

    RăspundețiȘtergere
  5. Degeaba traiesti daca nu iubesti?Hm.Am stiut mereu ca iubirea nu e pentru mine ;)) eu cred ca traiesc ca sa scriu ^^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti prea mica inca pentru a fi sigura. Si sunt multe lucruri pe care trebuie sa le faci in viata, dar nu trebuie sa traiesti pentru ele.

      Ștergere
  6. Visător cu picioarele pe pământ, când mai scrii?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simplu... oboseala, stress, soare etc...

      Ștergere
    2. Mai iau si eu cate o pauza. Lucrez la ceva filosofic acum, dar am nevoie de timp, de care nu prea dispun...

      Ștergere
    3. Mi se pare logic, încercarea moarte n-are.

      Ștergere
    4. Nu, scumpo, nu o spun eu. O demonstreaza toti oamenii care, esuand, repeta aceleasi greseli in speranta ca data viitoare rezultatul va fi diferit.

      Ștergere
    5. Normal, sunt de acord cu tine, dar nu poți generaliza, nu-i așa? Majoritatea, cum ai spus și tu, „repeta aceleasi greseli in speranta ca data viitoare rezultatul va fi diferit”, dar noi suntem oameni capabili de încercări eșuate compensate de încercări câștigătoare.

      Ștergere
    6. Uite asta incerc eu sa tratez: avem la dispozitie tot ce ne trebuie, dar continuam sa gresim, uneori chiar cu buna stiinta! Nu generalizez, dar nu sunt nici exceptii izolate.

      Ștergere
    7. Da, sunt de acord cu asta, poate unora chiar le place să stăruiască în greșeli.

      Ștergere
    8. Le place să repete greșelile, se simt atrași de propriile eșecuri. Nu mă întreba, nu știu să descriu senzația, dar mi s-a întâmplat de multe ori să vreau să mai greșesc o dată.

      Ștergere
    9. Și atunci, ce-s cu toate întrebările alea?:)

      Ștergere
    10. Nu stiu care sunt "toate intrebarile alea", dar daca insinuezi ca pot raspunde singur, gresesti. Sunt om si implicit subiectiv cand vine vorba de ce traiesc si de ce. Nu imi pot raspunde singur la intrebari pentru ca eu traiesc la persoana I, nu a III-a si nu ma pot considera un esantion reprezentativ, precum in sociologie.

      Ștergere
    11. Mulțumesc pentru răspuns, îmi cer scuze dacă te-am iritat sau ceva, doar că ai scris mai sus că ți s-a întâmplat și ție. Nu îți ceream să-ți răspunzi singur la întrebări, ar fi fost chiar culmea, mă refeream în special la senzație.

      Ștergere
    12. Nu m-ai iritat. Uite de asta nu imi place mie comunicarea scrisa, ca nu transmite emotiile corect. Nu am vrut sa sune a iritatie, dar nu vedeam alte intrebari si chiar si aceea fusese retorica. Am crezut ca eu te-am deranjat.

      Ștergere
    13. Nu m-ai deranjat, am crezut că eu devenisem enervantă. Oricum, bine că ne-am clarificat confuziile.

      Ștergere
  7. Chiar sunt adevarate unele dintre ele si e bine daca am pune si in practica ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred ca toate se leaga pentru ca nu au un sens anume, ci pot fi folosite in orice conjunctura. Dar cum ai spus si tu, daca am si pune in practica...

      Ștergere
  8. Exact...Cred ca ai o viata tare dureroasa sau plina de suferinta dupa tot ce scrii pe aici...am aruncat o privire pe aici si vad ca unele dintre ele au cam aceeasi tema trista si dureroasa.:D Oricum ai un fel de a scrie mai aparte...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gresesti. Nu am o viata dureroasa si nu scriu doar in teme triste. Poate nu am mai pastrat un echilibru intre ele, dar nu scriu pentru a ma plange si felul meu de a scrie mi se pare la fel de monoton si plictisitor ca si viata mea :)

      Ștergere
  9. Scuze Tibi...nu ma intelege gresit, nu am vrut sa spun neaparat dureroasa, atunci inseamna ca mi sa parut mie...sau ca nu am inteles bine din ce am citit...

    RăspundețiȘtergere
  10. Da, e adevarat nu am citit toate postarile, cred ca mi-ar lua mult timp...:) Data viitoare o lsa mai usor cu parerile...

    RăspundețiȘtergere
  11. Am vrut sa zic ``las`` am mancat o litera.

    RăspundețiȘtergere