vineri, 4 mai 2012

Fantezie

Vara pare un anotimp lenes si monoton care indeamna la explorare, la calatorii si diverse activitati relaxante. Dar vara si poezia dau nastere unor senzatii covarsitoare. Ploile calde, furtunile trecatoare, florile parfumate, albastrul intens al cerului, noptile cu cer senin, norii colorati sau albi si vantul domol poarta in sinea lor versuri nedeslusite. Iar cine se opreste sa asculte aceste poezii va fi vrajit de toate aceste lucruri, dar cel mai mult de ce poate lua fiinta din ele. Caci din vara si poezie ia nastere o fantezie.
Ochii ei negri si stralucitori ca cerul instelat te pot privi ore in sir in timp ce tu te pierzi in lumea lor. Si cu siguranta nu ii vei uita. Privirea ei ca o ploaie calda te va scalda si te va umple de caldura. Te va invalui intr-un parfum misterios de trandafiri si alte esente pe care vei vrea sa il pastrezi cat mai mult timp. Parul ei rosu ca rasaritul te va mangaia in fiecare dimineata. Si vei dori sa te trezesti mereu langa el, in atingerile lui tandre. Zambetul ei ca o raza de soare iti va lumina ziua si te va face sa iti doresti ca ea sa fie fericita mereu pentru ca tu sa te poti bucura de el. Obrajii ei ca doua culmi ce ascund soarele cand vrea sa se odihneasca iti vor povesti cate sarutari au primit, iar tu vei vrea sa ii mangai.  Buzele ei ca doua petale de trandafir iti vor sopti cele mai dulci cuvinte si cele mai triste povesti. Si iti vei dori sa schimbi macar una dintre ele, oricat te-ar costa. Umerii ei ca doua stele albe te vor indemna sa ii dezvelesti si sa ii saruti patimas, pana cand vor fi si ei rosii ca parul ce ii invaluie.
O simpla atingere te-ar trimite intr-un vis din care nu ai mai vrea sa te trezesti. O lume de poveste in care ea ar fi personajul principal. Dar ea este precum o furtuna si nu multi pot tine pasul cu ea. Nu are rost sa incerci sa o stapanesti, caci frumusetea ei consta exact in libertatea de a se napusti asupra ta si a te lasa ametit, confuz, dar dorindu-ti mai mult. Si oricat de rece ar fi vantul, oricat de aspra ar fi ploaia, oricat de grei ar fi norii, oricat de tare ar tuna, dupa furtuna rasare intotdeauna curcubeul.

14 comentarii:

  1. Frumoasa.Dar tot nu renunt la rugamintea ta. Scrie macar o singura postare cu ceva ce ai trait tu.Te rog :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc. Vad ca esti si ambitioasa :))

      Ștergere
    2. Sunt si voi fi mereu :D mai era pe aici vreo parte despre niste ochi negri si ai modificat sau dorm eu?:))

      Ștergere
    3. Da, mai este o postare cu titlul "Ea"

      Ștergere
    4. a..nu eram atenta :D ganduri departe,tigari si ceva martini :D

      Ștergere
  2. Îmi place cum descrii vara! Mie îmi place să mă gândesc la ea ca fiind o noapte pe plajă, pe nisipul rece, sub un cer înstelat.

    RăspundețiȘtergere