vineri, 4 mai 2012

Daca Pleci

Am crezut ca va fi diferit. Ca nu esti ca toti ceilalti. Si s-a confirmat, oarecum, nu? Ironic, insa, nu a iesit deloc asa cum ar fi trebuit. Dar asa este viata, ironica. Vei rade, probabil, dar stiam. Poate inca de dinainte sa te cunosc sau sa ma gandesc macar ca te-as putea cunoaste. Si ce daca tu nu stii nimic despre mine? Ai tot timpul sa afli. Asa cum am avut si eu sa aflu despre tine.
Hai sa zicem ca e un vis. Ca tu nu ai plecat. Cel putin, nu de tot... si sa zicem ca ai putea da timpul inapoi cu o zi inainte de a ma fi cunoscut. Te-ai mai intoarce? Ai mai vrea sa ma cunosti? Si daca da, ai ramane? Eu visez ca nu ai plecat. Ca esti inca aici. Ca ma tragi de mana si imi spui ca totul este bine si doar imi fac griji degeaba, asa cum fac eu mereu. Si cine stie... poate intr-o alta zi, o alta viata, o alta lume... totul este atat de diferit, dar totul este la fel.
Daca pleci, te rog sa nu te mai intorci. Nu am nevoie de mila sau resentimente. Si daca pleci, sa nu imi lasi nimic. De amintiri nu am nevoie. Pastreaza-le tu pe toate, sper sa te bucuri de ele. Ia si toate cuvintele tale inapoi. Minciuni am auzit destule, iar povesti am si eu, dar nu mai cred in ele. Asa ca poti rupe toate paginile, le vei scrie din nou asa cum iti doresti. Eu voiam doar sa imi vorbesti sincer si deschis, dar intr-o lume a mastilor, se pare ca nu poti deschide o usa fara a inchide alta. Ai putea lua cu tine si toate zilele. Mie nu imi mai trebuie, poate tu vei sti sa le folosesti mai bine. Eu am cam uitat. Dar sper sa ai parte de ce ti-ai dorit. Sper ca soarele iti zambeste, iar vantul te mangaie. Si sa nu uiti, ca mine, sa te bucuri de tot ce este frumos in viata. Sa ai grija sa nu repeti greselile, ci sa inveti din ele.
Si daca pleci, imi voi vinde sufletul sa te visez cu ochii deschisi...

46 de comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. De ce spui asta? A fi romantic mi se pare o calitate atât de înălțătoare!

      Ștergere
    2. Tie... dar cati altora? Cine mai aprecieaza romantismul?

      Ștergere
    3. Sinceră să fiu, nu-mi pasă. Atâta timp cât mă pot aprecia pe mine, ca persoană, ca fiind romantică, asta e tot ce contează. De când ar trebui să ne intereseze părerile din jur?

      Ștergere
    4. Pai... de cand avem nevoie de oameni in jurul nostru, nu?

      Ștergere
    5. Avem nevoie de oameni cu care să creăm amintiri, dar nu-mi pasă de părerile lor atâta timp acești oameni nu mă acceptă așa cum sunt.

      Ștergere
    6. Nu cred ca ai putea trai singura, totusi.

      Ștergere
    7. Normal că nu, dar nici că aș încerca să trăiesc alături de oameni meschini.

      Ștergere
    8. Ai un mod de a răspunde, mi-e să nu înțeleg greșit câteodată :)

      Ștergere
    9. Da, nu stiu sa ma exprim foarte bine, scuze...

      Ștergere
    10. Ba da, te exprimi foarte bine doar că, de multe ori mă întreb unde vrei să ajungi.

      Ștergere
    11. Pai daca m-as exprima foarte bine, ai intelege si unde vreau sa ajung, totusi...

      Ștergere
    12. De asta e foarte amuzant jocul de cuvinte, ține omul curios în priză. Doar că bateriile mele s-au stins de ceva vreme. Îți doresc o noapte plăcută!

      Ștergere
    13. Schimba-le cu Duracell :))
      Noapte buna, Lamaitza!

      Ștergere
    14. Da, în dimineața asta le-am schimbat :D

      Ștergere
    15. Bravo. Sper sa dureze mai mult astea.

      Ștergere
    16. Până acum se pare că funcționează de minune.

      Ștergere
    17. De la 9 le-am tot pus. Aveai dreptate, sunt chiar bune :D

      Ștergere
    18. Eu as prefera sa nu... pana la urma nu sunt expert si nu le stiu pe toate. Si apoi, stii cum e, daca gresesti ceva, sa fie greseala ta.

      Ștergere
  2. Frumos..am simtit si eu asta de (prea) multe ori,cu persoane care poate nu meritau..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi, in orice poveste se poate regasi si alta persoana, chiar daca e povestea ta.

      Ștergere
    2. Da, stiu, nu vrei sa lasi impresia ca au si altii dreptate :))

      Ștergere
    3. Nu las si nu au.De la a te regasi intr-o poveste la a fi trait chestia aia e o diferenta..o haide,stii ca nu imi place sa fac 98492374389565 comenturi pe aici :))

      Ștergere
    4. Nu ma mai contrazice.Ma enerveaza la fel de mult cum ma enerveaza cand cineva spune ca stie ce simt pentru ca a TRAIT acel lucru.Daca vrei vorbim pe mess..nu e genul meu sa las sute de comentarii.

      Ștergere
    5. Nu te mai contrazic. Vorbim pe mess.

      Ștergere
  3. Apartinem aceleiasi, poate de aceea se gaseste mereu cineva care sa ne fi trait macar o parte din poveste. Romantismul inca e apreciat, de cei care iubesc, ce-i drept, putini mai sunt capabili sa iubeasca si sa nu confunde iubirea cu dragostea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer, nu am inteles mare parte din comentariul tau, cred ca lipseste un cuvant in prima fraza, iar la faza cu iubirea si dragostea, care e diferenta?

      Ștergere
  4. Ai dreptate, a lipsit un cuvant : specii.
    Cat despre indragostire si iubire, diferenta este ca indragostirea are un caracter mai mult sexual decat sentimental, este perioada de inceput cand ai impresia ca totul e roz si zeifici persoana de langa tine; daca treci de perioada de indragostire si ajungi sa iubesti, te cobori cu picioarele pe pamant,fluturii din stomac dispar si vezi defectele, erorile celui pe care-l iubesti.
    Fluturii din stomac dispar in maxim cateva luni si nu dispar pentru ca nu mai iubim, dispar tocmai pentru ca iubim, iubirea e un sentiment complex si durabil, indragostirea e ambalajul frumos in care invelim dorinta fizica de la inceput, cand nu ai cum sa iubesti omult de langa tine, nu poti iubi ceaa ce nu cunosti, nu ai avut cum sa cunosti pentru ca nu ai avut timp, ai vazut doar exteriorul, superficialul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, inteleg. Ai dreptate, dar ce te faci cu cei care pretind ca se iubesc ca in prima zi?

      Ștergere
    2. Cred ca e un cliseu si cam atat. In primul rand nu au cum sa tina minte dupa 20 de ani cum s-au iubit in prima zi. Depinde ce inseamna pentru ei prima zi, poate considera "prima zi" ziua in care au facut dragoste prima data, ziua in care s-au casatorit sau ziua in care s-au intalnit si abia daca aveau curajul sa-si vorbeasca si sa-si atinga mainile.

      Ștergere
  5. PS. mai pe scurt: dragostea/irational, iubirea/rational. Nu iubirea l-a impis pe Paris sa o rapeasca pe Elena, ci dragostea, dragostea e egoista si narcisica. Daca ar fi fost iubire, Paris s-ar fi intors la Troia fara Elena si ar fi ales siguranta cetatii. Daca ar fi fost rational in acele momente si nu impulsiv ar fi putut preconiza urmarile clare a faptei savarsite.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oricum e o poveste ciudata, Elena ar fi trebuit sa mearga de buna-voie unde dorea. Si nici iubirea nu e prea rationala daca stai sa te gandesti ca poti iubi oameni pe care majoritatea ii resping.

      Ștergere
    2. Da, am putea dezbate la nesfarsit aceasta tema. Imi vin in minte multe idei, dar ma opresc acum. Iti urez o seara frumoasa, poate ai noroc de un cer lipsit de nori si vei putea vedea super luna.

      Ștergere
    3. Dar eu pot dezbate, numai ca noi gandim asemanator aici, iar altii nu. Asta e ideea. Iti urez si tie o seara frumoasa si sper sa revii.

      Ștergere
  6. Răspunsuri
    1. Aici nu e loc de optimism. Daca a plecat, a plecat. Daca ar fi fost asa, nu ar fi plecat.

      Ștergere
  7. there is no word or sentence or phrase to describe what feelings i relived when i read your post!that is the kind of writing i could read endlessly...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nice touch, thank you. I'm glad to find out that you feel so, and I'm also thankful for your visit. I have many stories of this kind, but what would become of this place if I told them all here? I certainly hope that you will come by again and that my writing will please you just as well the next time. Have a good time, miss!

      Ștergere