joi, 19 ianuarie 2012

Un Cadou Special

Seara. Iarna. Frig. Oameni grabiti, seriosi, merg cu pasi repezi si hotarati pe strazi. Masini gonesc sau claxoneaza la semafoare. Un oras mare, aglomerat, dar totusi monoton. Toate acestea se observa aproape in fiecare seara, cu exceptia zilelor mai linistite in care totul pare mai putin animat.
Intr-un astfel de peisaj ma plimbam si eu in aceasta seara. O seara oarecare, obisnuita. Dar nu era totul pierdut. Mergand si privind ca de fiecare data strazile si oamenii, am intrat la un moment dat pe aceeasi traiectorie cu o persoana venind din sensul opus. Am realizat asta simultan, impreuna, si tot ce am putut face a fost sa ne zambim unul altuia, desi picioarele ni se incurcau serios, aproape sa ne impiedicam. Evitandu-ne in ultimul moment, ne-am continuat fiecare drumul in directia lui. Poate asta nu ar insemna prea multe pentru absolut oricine altcineva, dar pentru mine a fost ca un cadou. Nu era vreo sarbatoare si nici ziua mea, dar il consider un cadou pentru ca traim intr-o lume in care oamenii gasesc tot mai greu motive sa zambeasca, iar eu am primit un zambet inocent gratuit. Si asta este exact ceea ce l-a facut atat de special.
Daca am zambi cu totii mai des celor de langa noi, am fi mai fericiti, atat noi, cat si ceilalti. Pentru ca exact astfel de intamplari marunte sunt cele care ne fac fericiti si care ne fac sa apreciem la adevarata valoare evenimentele majore care inseamna ceva. Si chiar daca sunt intamplari marunte, nu sunt lipsite de valoare. Din pacate insa, majoritatea le ignora. Asa ca ar fi frumos ca macar uneori sa mai zambim unei persoane necunoscute doar pentru simplul motiv ca am intalnit-o. Nu inseamna prea multe, dar poate aduce fericirea atat pe chipul, cat si in sufletul cuiva.

7 comentarii:

  1. Un zambet iti poate schimba intreaga zi.Depinde cum privesti.Poti trimite acelasi zambet inapoi sau il poti ignora.Insa ..un zambet..iti poate rasturna universul,gandurile ti se pot schimba,flacara sperantei se reaprinde..
    Un zambet..conteaza atat de mult.Este atat de minunat!
    Frumos >:d< Imi place :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Un zâmbet din inimă zidește, o privire înghețată distruge!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am trecut si eu prin cateva experiente de genul acesta.E minunat ca o persoana necunoscuta.pe care probabil nu ai s-o mai vezi niciodata,daruieste un zambet.

    RăspundețiȘtergere
  4. Adultii s-ar putea sa interpreteze gresit un zambet si nu stii niciodata ce se ascunde in mintea lui, dar zambetul de copil e inocent si transmite ceea ce trebuie de fiecare data.. chiar iti insenineaza ziua! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De unde ai dedus ca ar fi vorba despre un copil? Eu nu interpretez gresit un zambet pentru ca nu poate avea prea multe forme. Este fie fals, fie sincer. Fie bland, fie sarcastic. Si in rest, altele sunt doar variatii.

      Ștergere