sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Lumea Vazuta cu Alti Ochi

Un suflet vede lucrurile intotdeauna prin doua perspective: cea evidenta, vizuala, pe care o vad ochii, si cea imateriala, pe care o vede sau o contureaza mintea. Uneori, cele doua perspective se suprapun si lucrurile sunt clare. Insa de multe ori, imaginea vazuta de ochi genereaza confuzie in suflet si incetoseaza imaginile dincolo de recunoastere.
Un suflet care se plimba prin lume vede totul asa cum pare, dar simte totul asa cum isi spune. Vede rasaritul si isi spune ca orice inceput este frumos, chiar daca sfarsitul dinaintea lui a fost negru si devastator. Vede apusul si isi spune ca orice sfarsit inseamna un nou inceput. Vede cerul si pasarile zburand si isi spune ca adevarata libertate nu consta in depasirea limitelor, ci in asumarea deciziilor luate liber. Vede stelele si isi spune ca dorintele nu se realizeaza numai din sanse, ci si din munca si ambitie. Vede norii si isi spune ca nu toti isi doresc sa fie ceea ce sunt, dar accepta ca nu pot fi altfel. Vede ploaia si isi spune ca orice rau e necesar pentru ca binele sa fie si mai bun. Vede fulgii de zapada si isi spune ca adevarata fericire nu costa nimic. Vede cum anotimpurile se schimba si isi spune ca nu timpul trece, ci totul in jurul lui. Vede insectele pline de viata si isi spune ca oricat de scurta sau lunga ar fi viata, trebuie traita. Vede animalele fericite in preajma oamenilor si isi spune ca adevarata prietenie nu costa nimic. Vede oamenii grabiti si isi spune ca toti au aceeasi tinta, dar nu ajung la ea in acelasi mod. Vede oamenii fericiti zambind singuri si isi spune ca oricat de singur sau trist ai fi, exista intotdeauna ceva de facut ca sa schimbi asta. Vede cuplurile fericite plimbandu-se, zambind fara un motiv aparent si isi spune ca iubirea adevarata nu inseamna sa simti ceva pentru persoana de langa tine, ci sa o simti pe ea si sa o faci sa te simta. Vede oamenii care se plang sau se mira din diverse motive si isi spune ca de multe ori, lucrurile cele mai neinsemnate pot aduce cele mai mari surprize. Vede oamenii certandu-se si isi spune ca o relatie nu inseamna doar sa te bucuri de ce iti ofera cineva, ci si sa ii accepti lipsurile si neajunsurile. Vede copiii jucandu-se si isi spune ca inocenta nu se pierde odata cu varsta, ci atunci cand oamenii uita sa mai fie copii. Vede toate aceste lucruri si isi spune ca fericirea nu se cauta, ci se simte, iar perfectiunea nu este necesara, este necesar numai sa inveti sa te bucuri de tot ce ai primit.
Tot ce isi poate dori vazand toate acestea nu este decat ca alti ochi sa vada si ei toate acestea si sa se bucure de ele impreuna.

12 comentarii:

  1. E bine sa privim si altfel lucrurile,cat mai pozitiv dar realist.E frumos sa visam dar sa stim cand sa ne oprim.Inainte de a incepe ceva trebuie sa ne cunoastem limitele.Acestea ne ajuta sa coordonam si sa stabilim viziunea asupra lumii,lucrurilor care ne inconjoara,etc.
    ,,Un suflet care se plimba prin lume vede totul asa cum pare, dar simte totul asa cum isi spune.'' =>bine spus.
    Ai scris frumos :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate, pozitivismul e din ce in ce mai departe de realism. Nu cred ca trebuie sa ne oprim din a visa, ci doar sa avem grija sa nu traim numai in vise. Limitele oricum sunt facute tocmai pentru a stabili standarde despre ceea ce ne inconjoara. Multumesc inca o data!

      Ștergere
  2. Mi-ai furat vorbele din gură :) Pot doar adăuga faptul că ai scris foarte concis :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Trebuie sa o stiu, altfel de ce as mai scrie?

      Ștergere
    2. Probabil ai scrie doar ca să iei o piatră de pe inimă, sunt mulți care scriu despre neplăcerile și problemele lor sufletești, dar sunt puțini cei care știu când să se oprească :)

      Ștergere
    3. Nu scriu ca sa ma plang, sa imi fac imagine sau sa cersesc atentie sau mila...

      Ștergere
  4. Un scurt off topic : scuze că am scris așa în zig-zag, dar nu prea am nimerit butoanele de „Răspundeți” :))

    RăspundețiȘtergere