sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Cine Suntem?

Ajungem deseori in viata sa ne intrebam cine suntem. Fie ca purtam un nume si ne cunoastem familia, fie ca nu ne cunoastem originile si nu suntem siguri de numele nostru, cu totii suntem confuzi in aceasta privinta, cel putin uneori.
Numele nu poate defini in totalitate identitatea noastra. Trasaturile fizice sunt unice, dar si ele pot semana izbitor. Hainele pot dezvalui detalii despre personalitatea noastra, dar daca nu ne permitem hainele pe care ni le-am dori? Prietenii pot spune si ei multe despre noi, dar nu sunt in totalitate adevarate sau bine-intentionate. Familia este de departe cea mai putin relevanta, din moment ce nu putem alege in care familie ne nastem. Iar uneori, in mod ironic, chiar si noi, asa cum suntem, ne surprindem pe noi insine si aflam lucruri noi despre persoana noastra.
Cine suntem cu adevarat nu putem afla decat la sfarsitul acestei calatorii numite „viata”. Abia atunci putem incheia bilantul pentru persoana noastra si putem spune „uite, asta sunt”. Atunci vom intelege daca ceea ce am facut in viata ne-a facut fericiti sau nu, daca plecam linistiti sau nu si daca cei pe care ii lasam in urma vor ramane fericiti sau nu. Atunci vom intelege ceea ce conteaza cu adevarat pentru noi sau daca a contat ceva.
In interiorul nostru se dau multe lupte si apar multe framantari. Iar multe dintre acele lupte se continua si in planul extern. Si viata este plina de incercari. Cateodata putem avea impresia ca nu sunt ale noastre. Dar fiecare lupta pe care o castigam, fiecare incercare pe care o trecem si chiar si cele in care esuam si pierdem, sunt toate ale noastre, pentru ca am participat la ele. Ele ne arata treptat cine suntem si ce ne dorim.
In fond, asta este tot ce conteaza, sa nu calatorim prin viata fara un scop si fara sa stim ce vrem. Daca nu stim ce vrem, nu mai are nici un rost. Iar fiecare esec si infrangere ne vor da alte lupte si alte incercari. Depinde doar de noi daca ne angajam in ele sau trecem mai departe, spre altceva, mai bun sau mai rau. Toate isi lasa amprenta asupra noastra, iar noi ne lasam amprenta asupra tuturor. Pentru ca tot ce se intampla in viata noastra se intampla pentru ca ne aflam noi acolo si ea ne apartine. Si apoi, ce conteaza mai mult? ce facem sau cine suntem?

34 de comentarii:

  1. trebuia sa comentezi.nu te puteai abtine.o cauti cu lumanarea.poate e in esenta "smart" si in aparenta "kid".mai comentezi?:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, trebuia sa comentez. Stii tu, argumente, logica... chestii de genul :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai de ce ar trebui sa imi argumentezi afirmatia?
    Mind your own!:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Dar am spus ca o voi argumenta eu? Nu, nu, asta e treaba mataluta :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Trebuie sa ma prinzi, intai. Si apoi, trebuie sa ai si ceva incandescent la indemana. Si sa ma imobilizezi. Si sa ma reduci la tacere. Si sa nu existe persoane care ar putea interveni. Cam greu, nu crezi?

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu, doar te-ai laudat cu ceva ce nu poti face, dar ai dori sa faci.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu m'am laudat si nu stii ce pot/nu pot face.Be aware of the Force,Skywalker!

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru cineva care se lauda atat, nu prea poti multe...

    RăspundețiȘtergere
  9. Mai insisti mult cu laudatu'?ce'ti veni?:))
    Oh,come on...is that all?

    RăspundețiȘtergere
  10. Sa vedem... lasi un comentariu, nu iti convine raspunsul, vrei sa ma "arzi", te consideri un rival destul de bun incat sa ma provoci, arunci informatii pe care nu le poti confirma... si nu te lauzi? Ok, mi se pare, o sa imi comand niste ochelari care sa vada dincolo de laude.
    Revenind... a fost un gest dragut pentru care iti multumesc, mai ales luand in considerare ca ti-ai creat si profil ca sa poti lasa acel comentariu. Asadar, multumesc :)

    RăspundețiȘtergere
  11. "te consideri un rival destul de bun incat sa ma provoci"
    laudarosule:))

    RăspundețiȘtergere
  12. Pardon, eu nu am venit sa iti arunc manusi :))

    RăspundețiȘtergere
  13. pai sa ai tenul verde nu e tocmai natural.daca patesti ceva?

    RăspundețiȘtergere
  14. Daca am tenul verde, vii tu cu arderile tale si il inrosesti din nou :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Da, dupa ce te ofereai cu tupeu, acum sa te rog. Sa o crezi tu!

    RăspundețiȘtergere
  16. Da, asta face lumea cand nu are somn si ocupatie :))

    RăspundețiȘtergere
  17. Cel mai mult conteaza ceea ce facem pentru ca, prin asta ne definim EUL.Pierdem prea mult timp gandindu-ne cine suntem si astfel uitam sa simtim cum traim,de ce traim, ce facem ca sa traim.Uitam esentialul.
    Buna postare.:)

    RăspundețiȘtergere