duminică, 22 aprilie 2012

Carusel

Un copil se poate naste plangand in vreme ce un om moare zambind. Un om poate zambi fericit in vreme ce altul plange, distrus. Cineva poate avea mai multe bogatii decat o tara intreaga in vreme ce alti oameni mor de foame, in saracie. Un nume poate rasuna mai puternic decat vocea unui popor. Un criminal poate avea mai mult suflet decat un parinte nemilos cu copilul lui. Un cersetor poate castiga mai mult decat un om care munceste onest. Un om poate fi mai josnic decat un animal. O inima poate fi mai inghetata decat un aisberg. Un suflet poate fi mai gol decat vidul. Un oras poate fi mormantul unui om. Viata poate fi mai trista decat decesul.
Banii nu aduc fericirea, dar o pot cumpara. Iubirea nu se sfarseste, dar se poate uita. Sotii isi jura sa isi fie alaturi pana cand moartea ii va desparti, dar divortul este mai apropiat. Oamenii nu se pot schimba, dar isi pot arata adevarata fata dupa un timp indelungat. Cu totii sunt liberi, dar libertatile lor se termina unde incep ale celorlalti. Iubirea invinge totul, dar este invinsa atunci cand nu are ce oferi in plus. Suicidul care pune capat suferintelor unui om este cel mai mare pacat, dar o viata plina de pacate poate aduce fericirea celui care stie sa profite. Darul vietii este cel mai de pret dar, insa nu toti si l-ar fi dorit. Ce nu te omoara te face mai puternic, dar ce nu te face mai puternic te face mai ciudat.
Ignoranta este fericire. Aroganta este merit. Egoismul este crez. Varsta este doar un numar. Moralitatea este un handicap. Constiinta este un defect. Statutul social si material sunt identitate. Viata este o cursa. Cine ajunge primul ia tot. Cine are mai mult castiga. Ce nu stii, nu te doare... Planeta se invarte la fel de fericita precum un carusel, cu sau fara tine.

14 comentarii:

  1. Good one. Respect. Dar la sfarsit ma asteptam la "cu sau fara minte/logica" in loc de "tine".Asa devine foarte personal dar poate ca asta era si idea. :D Kudos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma gandeam ca cititorul poate trage singur concluzia ca nu este totul logic :)

      Ștergere
  2. Mi-a plăcut la nebunie! Nici nu găsesc cuvinte să pot exprima starea care a pus stăpânire pe mine. Cu toate acestea, felul în care ai scris această povestioară, mă duce cu gândul la echilibrul pe care majoritatea oamenilor nu-l mai găsesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut si ti-a creat astfel de senzatii. Echilibrul, da... devine un fel de perfectiune.

      Ștergere
  3. Toti oamenii au suflet,chiar si criminalii.. depinde de circumstantele pentru care a luat decizia de a ucide..frumos!

    RăspundețiȘtergere
  4. imi place la nebunie cum scri.
    cel mai greu lucru e sa ai constiinta, uff:(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti place, ai putea lasa comentarii mai des, daca vrei. Mi-ar place.
      Nu e greu sa ai constiinta, e greu sa fii impacat/a cu ea.

      Ștergere
  5. Wow...ce cuvinte frumoase.
    Cred ca o sa iti cer permisiunea inainte de a le copia...crezi ca pot sa le copii si eu? Adica daca esti de acord, nu o sa le public pe blogul meu, dar o sa le recit. Sunt multe invataturi in ele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc. Atat timp cat nu ti le atribui, ca fiind ale tale, ai permisiunea sa le folosesti cum doresti :)

      Ștergere
  6. Răspunsuri
    1. Nu ai pentru ce, Rox, stai linistita. Poate tinem legatura, daca vrei :)

      Ștergere