miercuri, 27 aprilie 2011

A Sosit Timpul


Primavara. Anotimpul renasterii naturii. Anotimpul care aduce din nou caldura soarelui dupa iarna aspra si rece. Anotimpul care aduce vantul jucaus printre frunzele tinere ale copacilor abia infloriti. Anotimpul culorilor si miresmelor de flori gingase. Anotimpul in care pasarile se intorc si isi cladesc cuiburile ce vor insemna pentru ele si puii lor „acasa” pentru cateva luni. Anotimpul in care insectele revin la viata.
Primavara este cel mai agitat si plin de viata anotimp. Totul este in freamat, totul se coloreaza, se curata, se innoieste, se zbate sa inceapa o noua viata. Si de ce ar fi vorba doar despre natura? De ce sa nu se bucure si oamenii de toate acestea? De ce sa nu inceapa si ei o viata noua odata cu venirea primaverii? Sa iasa din melancolia pe care frigul si ploile sau zapezile le-au lasat asupra lor, sa iasa din apatia indusa de lipsa caldurii si a soarelui, sa simta razele soarelui si flacara iubirii, sa se bucure de viata si de micile intamplari fericite din care se compune adevarata fericire. A sosit timpul pentru optimism.

47 de comentarii:

  1. Da, dar eu am incercat sa surprind aspectul activ, nu estetic. Nu ar trebui doar sa contemplam frumusetea, ci si sa avem grija de ea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Esteticul ca estetic...dar nu intotdeauna in aceasta perioada poti incepe o viata noua, iesind din melancolie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu neaparat o viata noua, dar poti face unele schimbari.

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumoasa postare...dar cred ca nu numai primavara inseamna un nou inceput, ci si fiecare zi, fiecare maine care vine e un nou inceput pentru fiecare dintre noi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Se poate sa vrei, dar cateodata esti oprit si nu poti.

    RăspundețiȘtergere
  6. Vivi, cine mai e pesimist acum? poti gasi o mie de motive pentru care sa faci ceva si doar unul care sa te opreasca si sa nu faci nimic sau poti gasi o mie de motive pentru care sa nu faci ceva si unul pentru care sa faci si atunci vei face acel lucru. Depinde de cat esti de motivat.

    @Firimituri de ganduri: fiecare zi e un prilej de schimbare, dar nu fiecare zi e la fel de optimista precum una de primavara. Si apoi, uite, Vivi nu gaseste motive sa schimbe ceva nici macar acum, cu toate exemplele date...

    RăspundețiȘtergere
  7. Hmm..da..oarecum..ai dreptate, dar nu in totalitate..
    Exista piedici care nu ne lasa sa ne traim viata frumos, stiu acest lucru, dar trebuie sa fim optimisti si sa credem ca dupa ploaie apare si curcubeul, deci sa incercam sa speram la mai mult si viata noastra nu va mai fi atat de insuportabil de trait.

    RăspundețiȘtergere
  8. Stiu ca nu am dreptate in totalitate, nu am spus ca numai primavara se fac schimbari, am spus ca nu doar natura ar trebui sa se bucure de ele.

    RăspundețiȘtergere
  9. Corect! Primavara si toate celelalte anotimpuri sunt lasate cu un scop: de a admira frumusetea fiecaruia in parte si aceasta sarcina ne revine noua, oamenilor. E placut sa vezi ca fiecare anotimp are ceva care te atrage intr-un mod subtil,placut.

    RăspundețiȘtergere
  10. Da. Numai ca am mai scris pe undeva ca oamenii nu se mai opresc sa admire lucruri care par neinsemnate si dau vina pe ritmul lor de viata. Daca ar trai si ei in anotimpuri precum natura, cat de bine ar fi!

    RăspundețiȘtergere
  11. Frumos spus si aici ai dreptate in totalitate.Dar din pacate oamenii sunt mediocrii si nu vad, sau nu vor sa vada ca lucrurile care conteaza cu adevarat sunt chiar langa ei.

    RăspundețiȘtergere
  12. Pai stii tu... cine are, da cu piciorul; cine nu, duce dorul. Nu e neaparat legat de postare, cat de ce ai spus, ca oamenii sunt mediocri si nu vad.

    RăspundețiȘtergere
  13. Da stiu..am deviat de la subiect,iarta-ma!
    Dar am avut aceste ganduri si am vrut sa le impartasesc..

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu, nu te iert, nu am de ce, chiar imi pare bine ca iti exprimi gandurile. Spuneam eu ca sa ma scuz, nu m-a deranjat ca discutam pe langa subiect. La urma urmei tot despre oameni si ceea ce fac ei era vorbam nu?

    RăspundețiȘtergere
  15. Optimista intotdeauna!
    Sunt sigura ca nu sunt la intamplare si viata nu mi s-a dat degeaba si incerc sa traiesc cat mai frumos, cat mai curat.
    Dar tu?

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu... te admir pentru ce spui. Sunt mai realist - si implicit in viziunea altora pesimist. Si eu incerc sa traiesc cat mai frumos, dar cred ca in viata nu e totul numai frumos.

    RăspundețiȘtergere
  17. Da!Stiu asta si pot sa spun ca inca traiesc intr-o lume a mea, incerc sa fiu realista, dar imi e frica pentru ca realitatea este atat de cruda si mai bine ma hranesc cu vise.

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu renunta la lumea ta. E cel mai bun scut pe care il ai si din punctul asta de vedere esti norocoasa. Pot spune altii ca esti inca un copil sau ca nu te maturizezi, dar traind in lumea ta esti scutita de multe. Ce nu stii, nu te doare.

    RăspundețiȘtergere
  19. Da ..intr-un fel e buna si o lume a ta, dar Tibi..nu pot trai toata viata asa..trebuie sa intru, mai devreme sau mai tarziu, in lumea reala si sa fac fata provocarilor, sa fac fata rautatii acestei lumi.
    Deci..consider ca am ajuns la varsta la care trebuie sa fiu realista, dar imi este greu si nu prea vreau..dar trebuie..

    RăspundețiȘtergere
  20. Asta inseamna ca esti destul de matura. Si dupa cum am spus, nu trebuie sa traiesti tot timpul in lumea ta, ci sa o folosesti ca pe un scut atunci cand simti ca nu mai faci fata. Cu siguranta nu vei putea fugi de ceea ce trebuie sa infrunti, dar vei putea castiga timp sa te pregatesti pentru infruntare.

    RăspundețiȘtergere
  21. Cu siguranta! De acest lucru nu ma indoiesc Tibi.
    Hm...esti destul de optimist si chiar ma bucur, sincer iti spun!

    RăspundețiȘtergere
  22. @Firimituri de ganduri: de ce te bucuri? Eu sper sa si raman asa.

    @Nico: nu stiu, e destul de greu sa nu te gandesti la ceea ce faci. E drept insa ca unii exagereaza si gandindu-se prea mult la detalii pierd esentialul.

    RăspundețiȘtergere
  23. Da si eu si cel mai ciudat lucru este ca nu te cunosc.
    Am multe ganduri, dar nu mai stau..
    Imi pare bine ca am vorbit si sper ca nu te-am plictisit Tibi.
    o noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  24. Nu mi-ai luat din optimism, nu stiu de ce nu iti explici ce se intampla, mi se pare ca nu am pierdut (inca) firul discutiei. Daca gresesc, imi cer scuze, nu stiu ce am spus gresit.

    RăspundețiȘtergere
  25. @Firimituri de ganduri: Nu ma cunosti, dar asta se poate schimba. Multumesc pentru vizita si ideile impartasite. Nu aveai cum sa ma plictisesti, intotdeauna ma bucur sa aflu ce cred altii despre ce scriu. Noapte buna, sper sa mai "discutam".

    RăspundețiȘtergere
  26. Da, deci tot am gresit ceva. Nu e nimic, nu am cerut sa fii in ton cu ce am scris. Sper doar sa retii ceea ce s-a scris aici si sa aplici cand te vei simti si tu pregatita :)

    RăspundețiȘtergere
  27. Nu imi promite. E frumos ca faci asta, dar daca vrei sa faci ceva, trebuie sa faci pentru tine, nu pentru mine. Eu m-as bucura sincer sa te vad fericita!

    RăspundețiȘtergere
  28. Sigur ca poti conta pe mine. Asa cum te-am incurajat mai devreme cu fotografia te pot incuraja si cu altele. Numai sa nu uit eu de promisiune :))

    RăspundețiȘtergere
  29. Sa il stergi. Banuiesc ca nu a fost cu intentie din moment ce l-ai rescris.

    RăspundețiȘtergere
  30. Bravo ! Bravo pentru schimbarea perspectivei !
    Un asemenea mesaj plin de optimism din partea unei persoane atat de pesimiste si realiste este foarte bine primit! :*

    RăspundețiȘtergere