sâmbătă, 9 februarie 2013

Intr-o Noapte

Atunci cand te trezesti de dimineata si este inca intuneric, afara ploua, te lovesti la degetul mic de la picior de coltul patului si iti amintesti ca bluza ta preferata este inca murdara, desi aveai nevoie de ea, stii sigur ca va fi o zi proasta. Te feresti, iti cauti toate obiectele norocoase, pasesti cu dreptul, iti spui rugaciunile, faci orice pentru a evita posibile ghinioane, dar nimic nu poate alunga o zi proasta daca deja a inceput.
Nimic nu se schimba atunci cand vrei, asa cum vrei. Nimeni nu vine atunci cand il astepti sau asa cum speri. Nu primesti nimic din ce iti doresti. Nu gasesti orice ai cauta atunci cand ai nevoie. Nu reusesti sa impresionezi pe nimeni. Nu atragi nici una dintre persoanele care te atrag. Iti ploua in fata cand toti in jur au parte de soare. Vantul te impinge inapoi cand ceilalti se bucura de ajutorul lui. Sosesti abia cand toata lumea deja pleaca. Cuvintele iti stau pe limba, dar nu iti amintesti ce voiai sa spui. Ajungi in cele mai frumoase locuri doar ca sa vezi cum se bucura altii de ele. Iar daca ceva merge rau, poti fi sigur ca tu vei strica totul.
Ai impresia ca oriunde mergi si orice faci, nimic nu se schimba, totul e la fel si nu ajungi decat sa regreti ce ai facut. Treci peste multe sau treci prin multe. Poate multe le-ai si uitat deja, dar sunt inca destule care sa iti arda sufletul si pe care sa le regreti. Iti promiti de fiecare data ca vei uita, ca vei fi mai puternic, ca nu vei mai lua in seama nimic, dar oricat ai incerca, totul revine la normal si te gasesti in aceleasi povesti, avand aceleasi ganduri si regrete. Si chiar daca iti mai poti controla mintea cumva, inima nu o poti controla.
Oamenii te privesc ca pe un ciudat si nimeni nu pare sa te inteleaga asa cum ti-ai dori. De cate ori spui ceva, ei inteleg exact pe dos si apoi rad de tine. Iar daca nu rad de tine, oamenii te ignora. Dar pentru cine mai conteaza? Speri mereu sa gasesti oameni ca tine, care sa te inteleaga, sa te ajute, sa iti fie alaturi, dar cu cat astepti mai mult, cu atat mai putini sunt in jurul tau. Unii vin in viata ta doar ca sa plece, apar doar ca sa dispara cand ii cauti, pleaca fara sa te anunte ori te fac sa ii indepartezi chiar tu.
Toate acestea iti apasa inima si sufletul si te fac sa te intrebi cat vor mai ramane... pana cand? De ce?  Insa raspunsurile nu ti le poate da cineva... iar tu esti prea obosit ca sa le mai cauti. E doar o zi proasta si nu are rost sa te mai stresezi cu toate acestea, fiindca maine totul o va lua de la capat. Si poimaine la fel... si in fiecare zi, pana la sfarsit. Sau poate ca nu pana la sfarsit. Poate ca nu te vei mai trezi doar ca sa incepi o alta zi proasta. Poate ca nu vei mai avea chiar atat de multe ghinioane si poate ca va rasari soarele si pe strada ta. Poate ca vei reusi sa fii asa cum iti doresti si poate chiar vei reusi sa gasesti acei oameni care sa nu te mai dezamageasca. Poate ca vor veni si vremuri mai bune. Poate ca totul se va schimba... intr-o noapte.

6 comentarii:

  1. Sigur se va schimba.. schimbarea este ceva inevitabil, nimic nu poate ramane la fel!

    RăspundețiȘtergere
  2. Lucrurile se schimba mereu si nu stii cand ghinionul se poate transforma in noroc. Cunosc sentimentul; stiu acele dimineti mohorate in care te trezesti cu fata la cearsaf si realizez cat de prost o sa-ti mearga totul in ziua aceea. Ghinion sau nu, timpul inca e un agent negativ si influenteaza al naibii de mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Timpul nu e un agent negativ - zic eu - ci asa il vedem noi... Timpul este neutru, el nu se schimba ca restul.

      Ștergere
  3. E un fel de realism negativ, care se sfarseste cu optimism/speranta. mi-a placut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Realismul este pesimism mascat. Obiectivismul este inaccesibil oamenilor pentru ca ei nu se pot privi altfel decat din propria perspectiva.

      Ștergere