marți, 7 decembrie 2010

Oamenii Pleaca Mereu

 Daca ati fost – de-a lungul timpului – implicati in mai multe  relatii romantice, ati observat probabil ca de fiecare data cand ceva incepea sa mearga rau, pana la urma unul dintre parteneri decidea sa puna capat relatiei. Deci de ce este intotdeauna mai usor pentru oameni sa fuga? De ce cred ca pot scapa?
Nimic din ceea ce vezi, auzi sau ti se intampla nu poate fi lasat in urma daca e important. Nu poti inainta cativa pasi sperand ca norocul ti se va schimba sau oamenii vor fi mai buni cu tine. Nu e nimic bun in a fugi de problemele tale. Oricat de repede ai alerga, te vor ajunge intotdeauna din urma. Daca nu le-ai rezolvat, te vor astepta. Amintirile nu te parasesc niciodata, oricat ai crede ca le-ai lasat in urma. Totul lasa o urma pe corpul tau, in mintea ta, in sufletul tau sau in inima ta. Care e scopul in a fugi?
Oamenii pleaca mereu. Nu conteaza ce faci, intotdeauna se vor retrage cand ii sperie ceva, cand ii raneste ceva sau cand ii constrange ceva... nu vor fi devotati catre nimic daca nu le face bine lor si nu tie.

17 comentarii:

  1. vor pleca, dar se vor gandi la ce-au lasat in urma. niciodata nu vei scapa de ce-ai iubit. indiferent daca pleci de voie buna sau esti obligat.
    ador poza aia . e din one tree hill care e genial :X

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cred ca se vor gandi cu totii... Altfel nu ar pleca atat de usor. Da, si mie imi place poza :)

    RăspundețiȘtergere
  3. le e atat de usor sa plece pentru ca stiu cat de greu le va fi sa ramana, cand stiu ca trebuie sa faca o alegere pe care o vor regreta. aceea de a pleca.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu cred ca e o alegere... adica, lor li se pare singura optiune.

    RăspundețiȘtergere
  5. atunci lasa-i. mai devreme sau mai tarziu vor regreta pentru ce-au lasat in urma

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, dar de cele mai multe ori, nu doar mai tarziu, ci prea tarziu...

    RăspundețiȘtergere
  7. atunci incepi o noua poveste.cu alti oameni..n-ai de ce sa te framanti

    RăspundețiȘtergere
  8. Da. O noua poveste de fiecare data, dar ce folos cand toate se sfarsesc la fel? (ma rog, asa ai impresia)

    RăspundețiȘtergere
  9. Exact, toate au un sfarsit. De ce sa ma limitez la a-i cauta pe altii de fiecare data? de ce sa nu arat ca am mai multa ambitie decat cei din jurul meu si poate eu vreau sa ii mai retin pentru ca asa cred eu de cuviinta, mai ales daca tinem cont de faptul ca multi nu stiu ce vor.

    RăspundețiȘtergere
  10. imi place partea cu retinutu', dar de multe ori indepartezi..

    RăspundețiȘtergere
  11. Mie mi s-a spus mereu ca indepartez... o fi si asta o problema.

    RăspundețiȘtergere
  12. Bun, facem un club si incercam sa rezolvam problema.

    RăspundețiȘtergere
  13. poate ca lucrurile nu stau intotdeauna asa... poate ca oamenii nu pleaca mereu...sau poate vreau sa cred ca oamenii nu pleaca mereu.
    sunt intr-adevar destule relatii in care se ajunge la despartire atunci cand ceva incepe sa mearga rau, insa asta probabil se intampla fie atunci cand celui obisnuit cu incasarea de beneficii (inclusiv de natura sentimentala) i se sisteaza acest privilegiu (partenerul odata constientizand acest aspect refuza sa mai tolereze, iar beneficiarul, in lipsa recompensei, da bir cu fugitii), fie surogatele iubirii ajung sa-si piarda atractivitatea cel putin pentru una din parti.
    in schimb, atunci cand ambii valorizeaza iubirea, iar sentimentele sunt impartasite, fuga nu are de ce sa fie nici mijloc, nici scop.
    pe de o parte, cei doi ar trebui sa cada de acord ca o problema nerezolvata nu se va evapora pur si simplu, iar cu cat se aduna mai multe, cu atat creste riscul racirii relatiei. si cat de istovitoare e parcurgerea drumul inapoi…
    pe de alta parte, chiar daca la inceput pot fi mai neindemanatici atunci cand ajung in astfel de situatii, chiar daca se sperie si poate pentru moment le trece prin minte sa renunte, punand in balanta importanta a ceea ce ii leaga, concluzia cea mai fireasca ar fi ca unicul scop e de fapt impreuna. insa nu oricum, ci cautand sa fie fericiti. si nu doar unul dintre ei. binele ar trebui sa fie al amandurora. si pentru asta uneori e nevoie de efort...e nevoie ca fiecare sa-si remodeleze, pana nu se ajunge la "prea tarziu", acele parti din el care il imping sa-l raneasca pe cel drag... pentru ca iubirea nu raneste si nu indeparteaza, ci dimpotriva... si poate ca doar atunci cand vor invata asta, ar fi indreptatiti sa spuna "te iubesc".
    poate ca lucrurile ar putea sta si altfel…poate ca sunt si oameni care raman pana la capat. impreuna, din iubire.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de acord ca este nevoie de eforturi pentru a mentine o relatie, insa nu de putine ori oamenii aleg calea cea mai usoara. Cred ca asta ar fi, de fapt, diferenta: sa ii facem pe ceilalti sa isi doreasca sa depuna acele eforturi...

      Ștergere