sâmbătă, 11 decembrie 2010

Visele

Visele nu sunt neaparat imposibile. Majoritatea viselor sunt o interpretare a realitatii in subconstientul oamenilor. Stiti voi, partea aceea din noi care functioneaza intotdeauna in ciuda noastra, care nu ne lasa sa fim ca cei din jurul nostru pentru ca noi avem o etica si o gandire diferite...
Daca visezi de exemplu sa ajungi pe o insula pustie, nu inseamna ca doar asta te-ar face fericit. Trebuie sa cauti ceea ce iti doresti cu adevarat, ceea ce te determina sa iti doresti asta. Si in principiu, pare a fi o nevoie de o schimbare... sau de relaxare. Depinde cat de departe si pentru cat timp te visezi pe acea insula. Astfel ca atunci cand gasesti aceste cauze si rezolvi problema, poti fi fericit si fara a merge catre acea insula, creandu-ti propria insula – figurativ. Sau daca ai bani poti opta totusi sa mergi pe o insula pustie reala.
In general, vedem visele ca pe niste lucruri puerile sau utopice sau imposibile. Insa daca am descoperi ce inseamna cu adevarat acele vise, ce ne dorim si de ce... am putea sa le transformam in realitate. Desigur, asta avand ambitia necesara. Aici vine partea cea mai grea. Oamenii renunta atat de usor la orice spunand “nu stiu” sau “nu pot”. In vreme ce nestiinta este posibila, nu ar trebui sa ne temem de ea. Daca tuturor ne-ar fi fost frica de necunoscut, omenirea nu ar fi progresat niciodata. Iar in viata, cat traiesti inveti. Cand vine vorba de ceea ce ne dorim, este imposibil sa nu putem obtine ceva pentru noi. Asta daca nu suntem lacomi sau obsedati, desigur.
Asa ca data viitoare cand mai visati ceva, ganditi-va cat de mult va doriti acel lucru si ce sunteti dispusi sa faceti pentru el.

Un comentariu:

  1. Visul unui roman normal e sa ajunga pe o insula nepopulata de romani. Lasand gluma la o parte, visele chiar nu sunt imposibile, depinde cat de sus tintesti. Dar cum romanul e inzestrat cu o mentalitate boiereasca, si cu o imaginatie foarte bogata, tinteste totdeauna spre imposibil, visand si cu ochii deschisi, nu numai atunci cand doarme. O secunda daca il lasi, si se vede rege la castelul sau. Orice vis poate deveni realitate daca esti ambitios si realist zic eu.

    RăspundețiȘtergere