duminică, 25 martie 2012

Fara Sfarsit Nu Poate Exista Inceput

Uneori, iubirea doare. Si nu ca atunci cand te lovesti sau te intepi, ci doare mult mai profund. Poate deveni suma tuturor dezamagirilor si esecurilor, asa cum la inceput parea suma tuturor bucuriilor. Si ai doar o viata sa traiesti, doar o sansa sa incerci, doar un timp sa reusesti. Fiecare om esueaza din cand in cand. Fa-o prea des si vei deveni un ratat. Fa-o prea rar si vei deveni un las. Dar fa-o atunci cand iubesti si dintr-odata, vei avea toate defectele din lume fara sa ti le spuna nimeni altcineva decat tu insuti.
Atunci cand iubirea doare, totul devine un joc. Te prefaci ca esti fericit, chiar daca pe dinauntru plangi. Sau te prefaci ca traiesti, desi interiorul tau moare incet, dar sigur. Te prefaci ca ierti, dar inima ta nu poate uita. Te prefaci ca iubesti, dar urasti cel mai mult tocmai acest sentiment. Si daca stii ceva, stii ca nimic nu mai poate fi la fel, pentru ca fara iubire nu ai nimic, nici macar durere. Si oricat de puternica ar fi durerea, nu poti sa nu te bucuri ca macar o imparti cu cineva. Pentru ca nici fericirea nu ar fi o senzatie atat de placuta daca nu ai cunoaste durerea.
Chiar daca nu cunosti nimic, iti cunosti sentimentele. Si oricat de mult te-ar durea, nu poti renunta. Te poti juca, te poti preface, te poti ascunde, dar nu poti fugi, nu poti scapa, chiar daca ti-e teama sa traiesti, sa te sacrifici si sa iubesti... se intampla, cazi, te impiedici sau te pleci in fata iubirii si de acolo ramai vulnerabil, punandu-ti inima pe tava, sperand ca alaturi de ea sa mai apara o inima.
Dar alegerile tale nu sunt intotdeauna si ale celorlalti. Poti obtine inima mult-visata, dar odata cu ea vin si alte lucruri nesolicitate. Iar in timp ce tu astepti un suflu nou in viata ta, o raza de speranta, cineva poate inchide usa si poate stinge lumina, lasandu-te la pamant. Poti alege sa sfarsesti acest supliciu, dar durerea si singuratatea iti sunt cele mai bune tovarase, caci nimeni nu este dispus sa te scape de ele. Si fara sfarsit nu poate exista inceput.

11 comentarii:

  1. trebuie sa te contrazic. iubirea nu doare! niciodata!
    suferinta nu apare niciodata acolo unde e iubire, si daca apare inseamna ca acolo nu exista iubire ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ai idee, iubirea adevarata nu inseamna doar fericire. Nu exista un ideal optimist in care iubesti si toti norisorii sunt roz si pufosi. Mai iubesti si ce iti face rau fara sa stii de ce, doar pentru ca iti pare ca ai nevoie. Si poti iubi oamenii care iti fac rau. Daca am iubi doar pentru a fi noi fericiti nu ar fi iubire.

      Ștergere
  2. Postarea ta se potrivește perfect cu ceea ce simt, chiar mă bucur că am trecut pe la tine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. You know what they say: better to reign in hell than serve in heaven...

      Ștergere
  4. iubirea ..chiar doare !!! uneori am senzația că dacă nu ar durea nu ar mai fi iubire :)..ciudat feeling , nu ??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iubirea în sine e un paradox şi un amalgam de senzaţii şi trăiri. Ce spui tu are sens dacă luăm în calcul expresia „prea frumos pentru a fi adevărat”. Ce e perfect nu poate exista.

      Ștergere