sâmbătă, 4 iunie 2011

Timpul

Oamenii isi doresc de multe ori sa opreasca timpul. De si mai multe ori isi doresc sa se intoarca in timp sau sa treaca timpul mai repede. Dar cu totii stiu ca timpul nu poate fi oprit, trece in acelasi ritm continuu, constant.
Trecutul aduce prezentul, prezentul aduce viitorul. Unii oameni traiesc in trecut, altii vor sa isi cunoasca viitorul. Agatandu-se de trecut, oamenii pot urca spre viitor sau se pot prabusi mai mult. Traind in prezent, nu se afla intotdeauna in echilibru intre trecut si viitor, inclinand spre extreme. Iar dorind sa isi cunoasca viitorul, pot uita atat de trecut, cat si de prezent. Si oricat de mult ar fi ingrijorati de trecut, prezent sau viitor, nu sunt niciodata cu adevarat pregatiti pentru ceea ce se poate intampla. Putini se preocupa de prezent. Iar multi isi spun ca „de maine” vor schimba ceva. Si cu totii sunt copiii trecutului, visand la un viitor mai bun. Insa aceste schimbari se produc rareori. Pentru ca niciodata nu e „maine”, intotdeauna e „azi”. Iar cand realizeaza ca s-a schimbat schimbat ceva, este deja prea tarziu. Ce s-a facut nu se mai desface.
Defectul timpului este relativitatea lui perceputa de oameni. Oamenii pot petrece secunde care li se par minute sau pot petrece ore care li se par minute. Pot blestema secundele care schimba totul sau pot contempla zilele in care nu se intampla nimic special. Pot astepta o viata pentru o singura clipa sau pot gasi o noua viata intr-o singura clipa. Oamenii fac totul in timp, odata cu trecerea lui, din cauza lui, sub pretextul lui etc. Dar timpul... timpul nu tine cont de oameni. Timpul nu asteapta. Timpul nu se bucura sau regreta. Timpul nu vorbeste sau tace. Timpul nu judeca sau pedepseste. Timpul doar trece.

13 comentarii:

  1. Intotdeauna am avut ceva contra timpului. Nu ne sincronizam niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai normal, timpul trece continuu, fara sa oboseasca. Tu mai obosesti, mai dormi, mai astepti etc...

    RăspundețiȘtergere
  3. De ce? Nu ai invatat sa il accepti asa cum e?

    RăspundețiȘtergere
  4. Eh, atunci mai ai TIMP sa te obisnuiesti :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Timpul nu e de partea mea aproape niciodata.Il rog sa astepte.Uneori vreau sa treaca mai greu alteori mai repede dar niciodata nu e in pas cu mine.Sau poate eu nu sunt cu el si astfel am senzatia ca raman in urma,simt cum pierd cate ceva.Lasand timpul sa treaca pierd anumite lucruri.Uneori poate cele mai bune. :|
    Like ! :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Timpul nu tine partea nimanui. Se spune ca timpul schimba totul, dar nu este asa. Noi, oamenii, dam vina pe el pentru tot cand de fapt noi suntem cei care facem totul. Si nu cred ca va sti cineva vreodata cu adevarat ce e timpul, de cand exista, cine l-a inventat sau cum a aparut... Dar ne place sa credem ca le stim pe toate.

    RăspundețiȘtergere