sâmbătă, 9 martie 2013

Joc de Primavara

Soarele si iubirea se ingana in ecourile batailor inimii. Mustele, albinele, fluturii si pasarile se iau la intrecere cu gandurile. Zapada topita este deja uitata in aburii care ies din pamant si sangele fierbe in vene. Mugurii inverzesc pe ramuri si visele rasar in minte. Diminetile sunt mai frumoase si sufletul este mai luminos. Natura renaste si oamenii se elibereaza. Este primavara.
Cerul senin si insorit nu are limite pentru ochii neobositi care cerceteaza orizontul de azur. Floricele mici si parfumate rasar timide din pamant completand tabloul chipurilor zambitoare pierdute in admiratie. Cantecul pasarilor alcatuieste o simfonie pentru urechile care asculta visand soapte de iubire. Vantul se joaca printre rasete si zambete, iar pasii se tin de maini pretutindeni.
Se naste o poveste. O poveste cu crai si zane, feti-frumosi si printese, cai nazdravani si zmei de otel, castele din carti de joc si magie... o poveste visata din copilarie si urmarita pana la adanci batraneti, cum se sfarseste oricare... dar nu este o poveste oarecare. Este o poveste de iubire, o poveste dintre un el si o ea, dar nici ei nu sunt un el si o ea oarecare. El si ea suntem eu si tu...
Ca randunicile as vrea sa zburam, dar noi ne-am prabusit in iarna, amortirea sentimentelor. As fi vrut sa ne ridicam in cel mai inalt cer, dar soarele s-a ascuns de noi si la prima raza vei pleca fara mine, lasandu-ma in urma, in intuneric... am nevoie de o lumina sa imi calauzeasca pasii spre tine, de o simpla mana intinsa sa nu te las sa pleci vreodata. Nu imi amintesc de cand stau aici, asteptand sa te intorci, implorandu-te sa nu pleci din povestea mea... Ma uit in oglinda si imi spun ca nu e totul pierdut, dar ce rost are totul cand tu nu mai esti?
Oamenii se uita prea mult in oglinda si prea putin in suflet. Iar sufletul meu este inghetat. As vrea sa il dezghet, dar se va topi odata cu el si amintirea ta... si nu voi mai sti pe cine astept, cine ma face sa zambesc... Desi te iubesc, s-ar putea sa fie prea mult. Am nevoie sa te cunosc, sa te aflu... si cand voi reusi, voi fi liber. Vei fi soarele meu, cu raze fierbinti, reflectand lumina pe fata palida a lunii, incalzind iarna si pastrand vara racoroasa. Dar ca intr-un palat de smaralde si diamante, razele tale se rasfrang in mii de unghiuri, iar eu te caut printre oglinzi, asteptand ca visul sa devina realitate.
Un castel de carti de joc e totul in jur si la prima adiere a vantului se darama peste mine cartile reci si ascutite, lasand urme adanci. Dar ma apuc sa il ridic din nou, cat mai inalt, in speranta ca il vei vedea de departe si nu te vei rataci pe drumul spre mine. Prin ferestrele deschise, vantul sopteste secrete vechi – nici macar unul despre tine... poate te ascunzi, poate vii pe alta cale, poate ca ai ajuns deja si ma astepti intr-un cotlon... Visele se spulbera ca aburul in vant si norii imi aduc ploaia.
Stiu ca nu sunt Fat-Frumos, dar as vrea sa fii printesa mea. Si chiar daca nu am un cal nazdravan, m-as bate cu toti zmeii sa te salvez si sa fii a mea. Dintre nori si stele, apari in fiecare noapte la fereastra mea. Ma imbratisezi si imi spui ca ti-a fost dor... dar magia nu dureaza mult si gustul amar al iluziei imi bate la usa in fiecare dimineata. Il gonesc si el revine, ca un vanzator de vrajitorii pentru ochii naivi. Imi vinde de fiecare data inca o iluzie ieftina, iar eu o primesc cu bucurie. Si totul se repeta ca intr-un joc bizar in care nimeni nu castiga, dar nici nu pierde... e doar un joc de primavara...

6 comentarii:

  1. Cand primavara se va sfarsi, jocul va continua cu regulile unui nou anotimp sau se va termina?
    Imi place mult postarea. Scrii asa frumos... ^^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un joc de primavara tine o primavara... dar cum ai spus, fiecare anotimp are regulile lui, asa ca orice e posibil.
      Ma bucur ca iti place :)

      Ștergere
    2. Interesant..primavara aduce speranta. vara aduce aventura. toamna melancolie. iarna...despartire.
      Nu mi-ar putea displace ceva scris de tine.

      Ștergere
    3. Cam asa, desi nu stiu daca as fi chiar atat de categoric :)

      Ștergere