luni, 19 decembrie 2011

Un An... Si Ceva


Pe 6 decembrie 2010 a pornit un nou proiect, timid, incert, modest, dar ambitios. Ideea nu era noua, se bucurase deja de sprijin din partea unor oameni la acel moment. S-a desfasurat modest, atragand noi sustinatori, dar si critici vehementi. La inceput, nu avea prea multe reguli sau conditii de care sa tina cont, asa ca i se prevedea optimist viitorul.
Abordarea acestui proiect era destul de personala si empatica la inceput. In timp insa, a devenit mai detasata si mai obiectiva. Si-a mai pierdut din vechii sustinatori, dar a castigat altii. Criticile constante nu au descurajat proiectul, ci din contra, au contribuit la optimizarea lui. Subiectele abordate se continuau si sustineau reciproc, chiar daca in fond, erau aceleasi mereu. Inspirate de altii sau de realitate, au inspirat la randul lor alte persoane in diverse scopuri.
A avut perioade pline de inspiratie in care a fost ignorat, perioade pline de reactii din partea celorlalti sau perioade in care a stagnat asteptand scanteia care sa-l reaprinda. A fost distrus si apoi refacut. A fost cunoscut si apoi uitat. A fost interesant si apoi plictisitor. A fost calm si apoi s-a revarsat cu furie. A fost vesel si apoi trist. A cauzat reactii si apoi a reactionat, la randul lui. A adus zambete si apoi a provocat lacrimi. A exagerat si apoi s-a mustrat singur. A fost plin de sens si apoi absurd. A dezvaluit realitatea asa cum este si apoi a pus intrebari fara raspuns. A legat prietenii si apoi a stricat legaturi mai vechi decat el. A prezentat obiectiv fapte si apoi s-au intamplat fara sa tina cont de ele. A fost ipocrit si apoi sincer. A fost ascuns si apoi direct. A avut culmi de catarat si apoi prapastii in care s-a prabusit. Nu a pretins nimic din ce a obtinut si a dat tot ce a putut. A fost complicat si totusi... atat de simplu.
Pornise pe un drum sinuos si incert care nu s-a imbunatatit. A avut multe ocoluri, multe obstacole dar si multe portiuni drepte si netede. A creat in liniste, ferit de ochii iscoditori, dar a lasat totul la vedere, chiar si pentru cei mai crunti judecatori. A exagerat de multe ori, dar a fost si superficial pentru a compensa. Si poate ca nu a multumit pe toata lumea, dar scopul lui nu era nicidecum acesta. In fond, poate nu a avut nici o utilitate, dar cel putin a lasat o urma, undeva, pentru cei care o cauta.
A trecut un an de la inceput. Un an, o multime de vizite, o multime de oameni, o multime de reactii, o multime de emotii, o multime de senzatii, o multime de multimi. Pentru cei mai multi, e un nimic. Dar pentru el, e ceva. Asadar, un an... si ceva.

19 comentarii:

  1. Foarte frumos! Imi place foarte mult! Bravo ! >:d< :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu simți, deseori, când trece un an... și ceva, că totul pare scris pe o foaie de hârtie pe care nu poți citi decât unele paragrafe? Oricum, foarte frumos scris!

    RăspundețiȘtergere
  3. Lamaitza, imi cer scuze, nu am inteles prea bine intrebarea. Poti reformula, te rog?

    RăspundețiȘtergere
  4. Îmi cer scuze, mă refeream la faptul că un an, deși pare puțin, de fapt e atât de mult, iar felul în care ai scris tu mai sus, pur și simplu mi-a reamintit ce înseamnă să treci printr-un an.

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, acum am inteles si eu mai bine. Asa este, un an inseamna putin cand faci bilantul, dar pe durata lui, se intampla atat de multe lucruri.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ceea ce a devenit insuportabil pentru mine este faptul că, deși în acel an se petrec foarte multe lucruri, cele mai multe sunt uitate.

    RăspundețiȘtergere
  7. Dar nu ai ce face... viata se deruleaza prea repede ca sa le memorezi pe toate.

    RăspundețiȘtergere
  8. M-am obișnuit cu ideea asta, dar câteodată, nu ai vrea și tu să ți le reamintești pe toate, să te amuzi o
    dată pe seama lor?

    RăspundețiȘtergere
  9. As vrea... dar uneori e bine sa nu retii. Stii cum e... ce nu stii, nu te doare.

    RăspundețiȘtergere
  10. Corect : ce nu-ți amintești, nu doare. Dar da, ai dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  11. Da, in cazul asta, ce nu-ti amintesti. Si mai e o chestie: oameni au tendinta sa memoreze mai usor lucrurile rele decat pe cele bune.

    RăspundețiȘtergere
  12. Asta pentru că momentele cu tentă negativă au impact mai puternic asupra noastră. Asta e ca și în cazul filmelor horror. Poți să te uiți la 10 comedii care să-ți placă mult și să le reții pe toate și apoi să te uiți doar la un film horror și să-l reții până la restul vieții (exagerând spus).

    RăspundețiȘtergere
  13. Multi inainte! :) si pentru ca n-am apucat sa-ti spun... Sarbatori Fericiteee! In 2012 sa ai atatea dorinte implinite cate stele pe cer!

    RăspundețiȘtergere