luni, 14 februarie 2011

Despre Ziua Indragostitilor


Astazi a fost Ziua Indragostitilor. Si cum toata lumea vorbeste despre asta, iata cateva idei pe care nu multi le admit.
Pentru multi oameni, Ziua Indragostitilor este o zi fericita in care se bucura de iubire asa cum pot. Daca pentru majoritatea Ziua Indragostitilor este o zi care sarbatoreste iubirea, pentru altii e o afacere. Astfel ca unii se bucura alaturi de persoana iubita, careia ii arata dragostea prin diverse cadouri si surprize, iar altii se bucura de prilejul financiar oferit, vanzand flori, dulciuri si cadouri indragostitilor.
Unii oameni vad aceasta zi ca pe o sarbatoare imprumutata sau o simpla afacere. Si daca pe aceasta tema se poate polemiza indelung, adevarul este ca iubirea nu merita sa aiba o singura zi in care sa fie sarbatorita. Iubirea adevarata ar trebui pretuita in fiecare zi. Totusi e bine si ca macar intr-o zi pe an oamenii isi aduc aminte de iubire. Si daca se spune ca dragostea invinge totul, ziua aceasta a indragostitilor e poate cel mai bun prilej de a demonstra contrariul, pentru ca nu toti se bucura azi. De exemplu, cei care nu primesc nimic, desi asteptau ceva, vor fi dezamagiti. Cei care nu pot avea alaturi persoana iubita vor fi si ei dezamagiti. Si ambele categorii vor reprosa astea persoanei iubite mai devreme sau mai tarziu.
Cei mai tristi sunt insa cei care sunt singuri si nu au pe nimeni. Si tot ei primesc cele mai multe acuze. Ceilalti spun ca doar ei carcotesc impotriva Zilei Indragostitilor tocmai pentru ca sunt singuri. Doar ei nu cred in iubire si nu se bucura de ea. Si totusi ei sunt cei care sunt nevoiti sa indure faptul ca toti in jurul lor sunt fericiti. Ei sunt cei care trebuie sa vada cum toti merg impreuna, tinandu-se de mana, sarutandu-se si fiind veseli. Ei trebuie sa auda cum ceilalti isi declara dragostea reciproc. Si peste tot sunt numai inimioare, flori si cadouri. Si oricat si-ar dori, lor nu le declara nimeni iubirea aceea atat de aclamata. Nu ii tine nimeni de mana si nu are cine sa ii sarute. Nu le face nimeni nici un cadou. Sunt ei si constiinta lor, care de cele mai multe ori ii mustra pentru singuratatea lor.
Asadar, Ziua Indragostitilor nu este tocmai o zi atat de fericita. Si chiar daca nu apartine cuiva anume si toti au ocazia sa se bucure de ea, nu toti pot face asta. Si daca azi se sarbatoreste iubirea, cei care nu au parte de ea, cand sarbatoresc?

6 comentarii:

  1. bine punctat. mai ales faza cu "cei care nu au parte de ea, cand sarbatoresc".
    bravo! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate că aceia se vor bucura anul viitor :-) Reuşită postare. Ca şi restul, de altfel ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ar fi bine daca am gasi dragostea de la un an la altul. Insa noi, muritorii de rand, gasim dragostea greu si o pierdem repede. Si multi ajung sa traiasca relatii de cateva saptamani sau luni...

    RăspundețiȘtergere
  4. "pentru ca nu toti se bucura azi. De exemplu, cei care nu primesc nimic, desi asteptau ceva, vor fi dezamagiti."
    si eu asteptam ceva, si ... cacao, sa nu zic altceva...
    si in + nu inteleg ceva: dc sa sarbatorim o sarbatoare imprumutata, cand putem sarbatori dragobetele? adica stiu ca are exact aceiasi semnificatie, dar macar e romaneasca fratilor:|

    RăspundețiȘtergere
  5. Eh, pare mai frumos sa faci ca altii. In caz ca nu ai observat deja, romanii i-au copiat pe altii de cand se stiu. Cum canta si Puya, "ar trebui sa ne numim xerox". La noi se preia totul de la altii: mancare (shaorma, kebab), muzica (manele sau chiar si muzica usoara), masini (Dacia), curente si stiluri (emo, funky, hippie), sarbatori (deja se stie exemplul) si tot asa... in curand o sa fie un fel de Turnul Babel Romania, vei gasi de toate de la toti, mai putin de la romani...

    RăspundețiȘtergere