marți, 23 august 2011

Lectii de Viata


Ca tot vorbea Nikki despre lectii de viata, exista acea categorie de oameni vesnic nemultumita care indiferent cate lectii ar primi, nu le invata. Acesti oameni pretind mereu ca nu au nimic, pretind ca totul este impotriva lor, ca au ghinion, ca viata sau cineva ii uraste si ca nu pot gasi pe nimeni care sa ii inteleaga.
Unii oameni pot avea tot ceea ce altii doar viseaza sa aibe si totusi, nu aprecieaza ce au. Altii nu respecta ceea ce au primit si pe cei de langa ei, desi pentru restul acele lucruri sau persoane par extrem de valoroase. Si in general, oamenii incep sa creada ca tot ce primesc li se cuvine oricum si pot profita in orice fel. Nu se gandesc insa ca exista si altii care ar face orice numai sa primeasca si ei acele lucruri pe care le aprecieaza atat de mult! Si cum ar fi ca din cand in cand, sa le mai si primeasca, privandu-i de ele pe cei care nu le merita?

32 de comentarii:

  1. Acel soi de oameni o sa-si ia singuri bucuria intr-o zi, trezindu-se si uitandu-se in jur realizand ca persoanele cu adevarat importante nu mai sunt langa ei.
    Toata lumea primeste un semn, un ajutor, printr-o forma poate neobisnuita, dar daca ar stii sa aprecieze lucrurile ar recunoaste semnul.
    Daca nu vor sa invete vor fi fortati la un moment dat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cred. Cunosc cel putin doua persoane care cred tot timpul ca ele au dreptate si restul gresesc, chiar si atunci cand orice indiciu dovedeste evident contrariul. Unii oameni pur si simplu traiesc in realitati paralele in care nimeni nu ii poate atinge daca nu vor ei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu cunosc cateva, am incercat sa le si ajut dar am dat gresi. Sunt poate prea optimist si cred ca vor invata, intr-o buna zi (Sper).

    RăspundețiȘtergere
  4. Oamenii care incearca sa ii ajute pe altii nu prea au sanse de reusita. Cumva pare injositor sa accepti ajutor din partea cuiva. Nu multi pot trece peste orgoliu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, sunt de acord cu tine. Stiam deja la ce sa ma astept oricum, dar eu sunt genul de om care traieste mai mult pentru altii decat pentru sine si la acele persoane chair am tinut si tin, si era cam o obligatie pentru mine macar sa incerc sa fac ceva care va ramane mereu acolo in mintea lor.
    Am vazut destule persoane orgolioase care au realizat si ele mai tarziu ca nu e bine cum au trait.
    Eu sunt de parere ca multa lume trebuie aproape sa moara ca sa invete cum sa traiasca.

    RăspundețiȘtergere
  6. Total de acord cu ultima fraza!
    Dar daca tu te gandesti la altii, la tine cine se gandeste?

    RăspundețiȘtergere
  7. Zic Dumnezeu (Nu stiu daca tu crezi sau nu, dar acum lucrez la o teorie extrem de interesanta care voi posta pe blog in cateva saptamani, blogul este si ca o "Biblie" a vietii).
    Oricum pentru mine e de ajuns satisfactia pe care o vad la un om pe care il ajut, satisfactia sa stiu ca am contribuit cu ceva, chair si cel mai marunt lucru.
    Am invatat si eu pe calea cea grea si sacrificiile pe care le-am facut nu compenseaza deloc ceea ce am realizat, dar nu ma deranjeaza deloc atat timp cat stiu ca sacrificiile pe care le-am facut au ajutat pe altcineva sa-si traiasca viata cumsecade.
    Mda, cred ca am si eu o minte destul de rastalmacita, dintr-un anumit punct de vedere.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu sunt adeptul "crede si nu cerceta" :))
    Daca ai ajutat pe cineva in viata nu inseamna ca ai realizat lucruri marunte, ci din contra, ai realizat lucruri mari, iar faptul ca nu te deranjeaza este si mai maret.
    De ce crezi ca ai o minte rastalmacita? Exista altii care sunt chiar paranoici si nu cred asta...

    RăspundețiȘtergere
  9. Pai eu am fost ateu pana la 18 ani si dupa am inceput sa cercetez si asta am vrut sa zic, ca voi posta pe blog cercetarile mele care sunt extrem de interesante si plauzibile.
    Si mi se pare rastalmacita pentru ca nu vad pe nimeni in uniforma mea (Daca intelegi ce vreau sa spun), a fii diferit are pro-urile si contra-urile lui :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Pai, nu e tocmai o "uniforma" daca nu o poarta multi, nu? Si da, e si bine si rau sa fii diferit.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu, dar vreau sa gasesc cineva care gandeste oarecum ca mine, asa ;))

    RăspundețiȘtergere
  12. Toata lumea vrea sa gaseasca pe cineva care gandeste la fel, oricat de mult s-ar lauda ca sunt diferiti.

    RăspundețiȘtergere
  13. tibi tibi tibi. baiatul mamei, eu visez la c are Selena Gomez. Se pune?:)) oricum, l fel ca tine, cred, sunt multumita d viata mea. si normal ca si tu, doar tiam creat viata p care tu mereu ai vruto !! :)). >:D<

    RăspundețiȘtergere
  14. Da, toata lumea vrea si citindu-ti cateva din postarile din blogul tau am vazut ca avem multe ganduri asemanatoare, ceea ce-mi place si ma linisteste.
    Poate vei reusi tu acolo unde eu am dat gresi :>

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu. Sunt un om ca toti ceilalti + multe alte caliti si defecte ! (pe care altii nu le au)

    RăspundețiȘtergere
  16. Pai da, Crys, nu se stiu multe, asa ca ce pot face?

    RăspundețiȘtergere
  17. Sa fii tu insuti, 'cause it's a small world :))
    Scuze daca am aberat cu faza asta, nu stiu ce m-a apucat.

    RăspundețiȘtergere
  18. Pai eu oricum sunt eu insumi, nu incerc sa copiez pe nimeni. Nu ai aberat, stai linistit.

    RăspundețiȘtergere
  19. Tibisor? :)) toata lumea are tendinta sa ma micsoreze cumva :))

    RăspundețiȘtergere