sâmbătă, 4 august 2012

Sa Te Indragostesti de O Zi de Vara


Intr-o vara, atunci cand totul in jur arde in timpul zilei si iti doresti ca timpul sa treaca iar seara sa iti aduca racoarea, atunci cand soarele te imbratiseaza cu razele lui calde si apa marii iti mangaie pielea incinsa, atunci cand cerul este un imens safir albastru iar norii sunt oite pufoase manate de pastorul vant, atunci cand ploile scurte si calde saruta pamantul fierbinte iar curcubeele urca in Rai, atunci sunt iubirile scurte si intense.
O umbra de mister, un strop de curiozitate, o picatura de atentie, o privire interesata si poti descoperi ceea ce nu credeai ca vei afla vreodata. Nu stiai si nu credeai ca poate fi atat de simplu sa te indragostesti. Dar oamenii, pe cat de complicati par, pot fi atat de simpli uneori. Atat de simpli si de frumosi precum o zi de vara...
O zi de vara incepe intotdeauna cu rasaritul rosiatic. O raza de lumina se catara pe bolta intunecata, prin spatele norilor adormiti. Altele o urmeaza timid si in curand, intunericul incepe sa dispara. Odata cu el pleaca si norii, suparati ca au fost treziti din somn. Printre ei, discul galben al soarelui se ridica semet, salutand cu razele sale lumea. O scalda in lumina si alunga chiar si ultimele umbre de mister, aducand un zambet celor care il privesc. Daca pana atunci erai curios, intrebandu-te cum va fi acea zi, atunci poti sti ca iti va place.
Apoi, soarele incepe sa urce si el pe bolta cereasca. Atentia iti este acaparata de vietatile trezite din somn care incep sa misune si sa cante, de oamenii care se grabesc sa ajunga fiecare la locul lui, de nenumaratele flori care se deschid, de frunzele care se leagana in bataia vantului, de mii si mii de mici detalii care alcatuiesc un peisaj mirific. Privindu-le cu interes toata ziua, nu ai vrea sa mai pleci din mijlocul lor si te intrebi cum de nu ai stiut de existenta lor pana atunci. Dar stii ca iti doresti sa le vezi mereu.
E atat de simplu sa te indragostesti de o  zi de vara. Sa privesti rasaritul care trezeste totul la viata, apoi sa vezi cum lenea si caldura cuprind totul pana ce vantul racoros al serii si apusul molatec reinvie atmosfera. Sa privesti cerul instelat luminandu-se si acoperindu-se cu nori, apoi intunecandu-se si lasand stelele, licuricii indepartati, sa se joace printre nori. Sa simti adierea vantului si atingerea margelelor de cristal, stropii de ploaie. Sa te arunci in bratele marii sau sa te arunci in salteaua unui camp asternut cu iarba si maci rosii. Sa privesti toate acestea si sa nu te mai saturi de ele...
Dar vremea poate fi la fel de haotica precum oamenii. Soarele fierbinte si lenes se poate ascunde repede in spatele norilor intunecati si grei de praful plumbuit. Lenea si caldura pot fugi din fata furtunilor manioase si energice. Frumusetea naturii poate fi zdrobita rapid sub sropii reci de ploaie si grindina, lacrimi reci si inghetate care spala pacatele lumii. Insa dupa fiecare furtuna, curcubeul se inalta, acel steag al pacii, o punte magica intre oameni si cer. La fel de tumultoasa poate fi iubirea.
E atat de simplu sa observi o persoana misterioasa care apare la orizont precum rasaritul. O urmaresti cu atentie apropiindu-se, dar cu cat se apropie mai mult, cu atat devine mai curioasa, mai stranie. Incepi sa descoperi detalii: poate privirea, poate parul, poate zambetul, poate chipul, poate mersul, poate hainele... orice iti poate atrage atentia, dar toate alcatuiesc acea persoana frumoasa care iti atrage atentia de la distanta. Iar atunci cand si acea persoana te observa si iti zambeste, poti sti cu siguranta ca ai gasit acea persoana speciala despre care credeai ca nu exista. Te pierzi in diverse detalii si ai vrea sa le studiezi pe fiecare in parte, apoi privirea ti se incetoseaza si treci mai departe, poftind sa vezi si sa afli totul. Iar atunci cand parfumul acelei persoane te invaluie si ii simti atingerea catifelata, te afunzi in ele si iti doresti sa nu mai plece vreodata, sa le poti admira mereu.
Zilele de vara se repeta dupa un tipar stabilit, dar numai una iti va atrage atentia in mod anume. Te va incanta cu frumusetea ei si iti va rascoli inima si sufletul. Furtuna se va potoli rapid dupa ce va fi inghetat timpul si va lasa loc arsitei mistuitoare din nou. Ziua se va termina, intr-un tarziu, dar amintirea ei va persista mult timp. Iti vei aminti mereu feeria de culori si parfumul acela, explozia de lumina  si caldura aceea, stropii de ploaie si racoarea lor, intensitatea furtunii si curcubeul ei, apusul tarziu si stelele licarind, fiecare clipa si detaliu in sine.
Oamenii sunt si ei definiti de tipare, insa doar o persoana iti va atrage atentia in mod anume. Te va incanta cu frumusetea ei si iti va rascoli inima si sufletul. Curiozitatea se va potoli rapid dupa ce va fi inghetat timpul si va lasa loc pasiunii mistuitoare. Persoana respectiva poate pleca la un moment dat, dar amintirea ei va persista mult timp. Iti vei aminti mereu zambetul si parfumul ei, ochii senini si chipul acela, atingerile si placerea lor, intensitatea sentimentelor si implinirea lor, noptile nedormite si diminetile in care va trezeati impreuna, fiecare moment in sine si fiecare detaliu legat de acea persoana.
Sa te indragostesti de un om sau de o zi de vara pare atat de simplu si de frumos... dar zilele de vara se repeta, in timp ce oamenii se schimba...

10 comentarii:

  1. macii..ei raman la fel de frumosi :)
    Atat de simpli si de frumosi precum o zi de vara...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de ce sunt periculoşi?
      poate se shimbă oamenii, dar sentimentele rămân.

      Ștergere
    2. Toata lumea stie (sau ar trebui sa stie) ca daca petreci destul de mult timp intr-un camp de maci, e foarte posibil sa nu mai pleci de acolo viu.

      Ștergere
  2. Oamenii nu se schimba in continuu,se schimba,dar nu radical,iar anumite trasaturi ale lor raman intotdeauna la fel,iar daca un om ti se pare foarte diferit de cum a fost inseamna ca ori nu l-ai cunoscut niciodata cum era cu adevarat ori incearca sa ascunda persoana draguta care era la inceput,in spatele unei masti.Zilele de vara se repeta,dar vorba ta,una singura iti atrage atentia,cealalta zi de vara nu e la fel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, se schimba, dar am vrut sa evidentiez mai mult ca se schimba in raport cu alti oameni si ceea ce simteau fata de ei. Cu totii stim ca sfarsitul unei relatii inseamna de multe ori ruperea oricarei legaturi cu persoana respectiva. Este trist cum oamenii uita situatii si sentimente...
      Multumesc pentru vizita :)

      Ștergere
  3. ”Sa te indragostesti de un om sau de o zi de vara pare atat de simplu si de frumos... dar zilele de vara se repeta, in timp ce oamenii se schimba...”
    Foooarte frumos zis!

    RăspundețiȘtergere
  4. Intr-o zi de vara m-am indragostit de postarea ta si de macii din imagine :)

    RăspundețiȘtergere